تبلیغات
mbmohit-Tabriz - تولید شیر آلوده به وایتکس در کارخانه ها

mbmohit-Tabriz

زمینی پاک حق همه فرزندان ایران

چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391

تولید شیر آلوده به وایتکس در کارخانه ها

نویسنده: آ . اصلان پور   

شیر سالم حالت شیمیایی قلیایی دارد اما زمانی كه بار میكروبی آن از حد مجاز می‌گذرد، اسیدی می‌شود. كارخانه‌داران برای جلوگیری از این اتفاق به آن «آب ژاول» یا «وایتكس» اضافه می‌كنند. این عمل باعث می‌شود تا دوباره حالت شیمیایی شیر قلیایی شود. از طرف دیگر اداره استاندارد هم متوجه این قضیه نمی‌شود، چون نتیجه این عمل قابل اثبات نیست!

تهران امروز نوشت:

انتشار برخی اخبار مبنی بر بالا بودن بار میكروبی شیر در ایران، واكنش تعدادی از كارشناسان حوزه تغذیه و سلامت را به دنبال داشته است، مدتی پیش رئیس اتحادیه لبنیات كشور خبر قابل تاملی را اعلام كرد و گفت: «حد استاندارد بار میکروبی شیر 100 هزار و در نهایت یك میلیون واحد است که این میزان در مورد تولیدات داخلی به 20 میلیون نیز می‌رسد.» خبر قابل‌تامل بعدی را یك كارشناس صنایع غذایی به تهران امروز می‌دهد.

«فاطمه اسكندری» كارشناس ارشد صنایع‌غذایی به خبرنگار ما می‌گوید: «اگر بار میكروبی شیر از حد استاندارد آن بیشتر باشد، كارخانه داران باید آن را برگردانند.» اما به گفته او، برخی كارخانه‌دارانی كه به فكر سود خود هستند، برای رد شدن از دایره نظارت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی و سازمان استاندارد راه حلی را یافته‌اند كه سلامت میلیون‌‌ها ایرانی را تهدید می كند!

اسكندری می‌گوید: « شیر سالم حالت شیمیایی قلیایی دارد اما زمانی كه بار میكروبی آن از حد مجاز می‌گذرد، اسیدی می‌شود. كارخانه‌داران برای جلوگیری از این اتفاق به آن «آب ژاول» یا «وایتكس» اضافه می‌كنند. این عمل باعث می‌شود تا دوباره حالت شیمیایی شیر قلیایی شود. از طرف دیگر اداره استاندارد هم متوجه این قضیه نمی‌شود، چون نتیجه این عمل قابل اثبات نیست!» به گفته او، البته بار میكروبی در سایر مواد غذایی هم وجود دارد اما می‌توان از خطرات آن جلوگیری كرد. اسكندری در عین حال حاضر نمی‌شود نام كارخانه‌های متخلف را اعلام كند.

«دكتر آراسب دباغ» متخصص بهداشت مواد غذایی هم استفاده از وایتكس را یك روش تقلبی قدیمی می‌داند و می‌گوید: «نباید این مسئله را به همه كارخانه داران تعمیم داد. الان كارخانه‌های زیادی هستند كه مسائل ایمنی و بهداشتی را رعایت می‌كنند ولی فعالان حوزه تغذیه و سلامت خوب می‌دانند كه برخی كارخانه‌های سودجو، برای آنكه مجبور نشوند پول بیشتری برای تهیه شیر استاندار بدهند، از وایتكس استفاده می‌كنند.» به گفته او گرانی وتورم امروز حتی اجازه دامداری سنتی را هم به دامداران نمی‌دهد، از طرف دیگر هم كسی به آنها برای صنعتی شدن كار كمك نمی‌كند. به نظر هم نمی‌رسد مسئولان امر برنامه‌ای داشته باشند.

«الهام مریخی» دیگر كارشناس تغذیه هم به تهران امروز می‌گوید: «بار میكروبی در سایر غذا‌ها و حتی خشكبار هم وجود دارد، اما بار میكروبی در تولید فرآیند شیر خود را زودتر نشان می‌دهد.» البته با توجه به استفاده كارخانه داران از مایعات غیر مجاز مانند وایتكس، به نظر می‌رسد كه سازمان‌های نظارتی با چشمان مسلح هم دیگر قادر به تشخیص آن نیستند. زودهنگام و دیرهنگامش هم فرقی ندارد! مریخی می‌گوید: «بیشتر شركت‌های شیر پروانه نظارت دارند اما چون شرایط ایمنی و فنی بیشتر آنها مناسب نیست، نمی‌توان به سلامت محصول آنها اطمینان كرد.»

او می‌گوید: «حداقل 60 درصد كارخانه‌های شیر ایران شرایط لازم برای تولید یك محصول سالم را ندارند.»

نظرات() 
https://lanitahenchel.wordpress.com
سه شنبه 2 خرداد 1396 09:22 ق.ظ
Attractive section of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to claim that
I get in fact enjoyed account your weblog posts.
Anyway I will be subscribing for your feeds and
even I success you get entry to constantly fast.
donettejiran.wordpress.com
پنجشنبه 21 اردیبهشت 1396 12:14 ق.ظ
My brother suggested I might like this web site.

He was once totally right. This post actually made my day.
You cann't imagine simply how so much time I had spent for this information! Thanks!
BHW
چهارشنبه 30 فروردین 1396 03:12 ب.ظ
Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
I'll make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks
for the post. I'll definitely comeback.
رویا
چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391 07:27 ب.ظ
سلام عزیزم
وب نازی داری. موفق باشی گلم
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

نویسندگان

نظرسنجی

    لطفا نظرات خود را به ما اعلام کنید





آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :