تبلیغات
mbmohit-Tabriz - تقلات رایج در مواد غذایی - تقلبات زعفران

mbmohit-Tabriz

زمینی پاک حق همه فرزندان ایران

پنجشنبه 21 اردیبهشت 1391

تقلات رایج در مواد غذایی - تقلبات زعفران

نویسنده: آ . اصلان پور   

 انواع تقلب در مواد غذایی را به لحاظ میزان خطر به چند دسته تقسیم می نمایند : 1 - تقلب کم خطر :  افزودن نشاسته به ماست به منظور قوام بیشتر آن    2 - تقلب خطرناک : استفاده از یک رنگ سبز صنعتی برای زیبا ساختن محصولی مثل خیارشور  . اما به لحاظ ماهیت تقلب دسته بندی دیگری وجود دارد : 1 -  فروش یک ماده غذایی به جای ماده غذایی دیگر همانند عرضه پودر لوبیا سبز به جای پودر پسته  2 -  مخلوط کردن یک ماده غذایی با مواد غذایی مشابه ارزان قیمت مثل اضافه کردن روغن نباتی جامد به کره  3 -   عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در مواردی که تعیین فرمول و رعایت استاندارد الزامی است مانند  کم بودن درصد چربی شیرهای استریلیزه و هموژنیزه نسبت به میزانی که در فرمول ترکیبات آنها ثبت شده است  4 -  فروش و عرضه  ماده غذایی فاسد یا عرضه  ماده غذایی تاریخ گذشته  5 - استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیر مجاز مانند استفاده از رنگهای صنعتی برای خوش رنگ کردن شیرینی جات   6 -  كم و زیاد کردن ترکیبات یک ماده  غذایی : گرفتن چربی شیر یا اضافه کردن آب به آن

          

قیمت بالای زعفران موجب شده که این ماده در معرض تقلب های زیادی قرار گیرد. زعفران از پرچم گل های گیاه آن تهیه می شود که معمولاً رنگ گرده های آن زرد، قرمز ارغوانی و قرمز نارنجی است که به سادگی از پرچم جدا می شود و این ویژگی کمتر در سایر گیاهان مشاهده می گردد.

 تقلبات رایج در زعفران :

برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده می کنند و آن را با زعفران مخلوط می نمایند و عده ای دیگر از ریشک های اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگ های مصنوعی به رنگ زعفران در می آورند.

 راه شناسایی زعفران تقلبی :

 روش اول :  ریشک ذرت مستقیم ولی پرچم زعفران انحنا دارد .

 روش دوم : تکه‌های زعفران را روی شعله گاز بوتان قرار داده در این حالت زعفران خالص به رنگ بنفش یا نارنجی در می‌آید که به پتاسیم آن مربوط می‌شود. اما در مورد زعفران تقلبی رنگ زرد ایجاد می‌شود.

 روش سوم : اگر تارهای زعفران را بین كاغذ كاهی ( كاغذ روزنامه) بگذاریم و كمی فشار دهیم نباید لكّه چربی باقی بگذارد. اگر چنین باشد به احتمال قوی آن زعفران تقلّبی است.

نحوه نگهداری زعفران :  زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود.زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر ) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزهٔ آن کاسته می‌‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌‌رود.

یك توصیه بهداشتی :  در زمان خرید زعفران به نوع بسته بندی و مشخصات درج شده بر روی بسته ها از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و بهره برداری از وزارت بهداشت و درمان ، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس كارخانه تولید كننده توجه نمایید.

نظرات() 
How does Achilles tendonitis occur?
دوشنبه 30 مرداد 1396 11:08 ق.ظ
hello there and thank you for your info – I've
certainly picked up anything new from right here.
I did however expertise several technical issues using this web site, since I experienced to reload the site a lot of
times previous to I could get it to load correctly.
I had been wondering if your web hosting is OK?

Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could
damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.
Anyway I'm adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your respective
interesting content. Ensure that you update this again very soon.
http://plaza.rakuten.co.jp/margheritachambe/diary/201507110001
چهارشنبه 18 مرداد 1396 07:47 ب.ظ
Hello my family member! I wish to say that this article is awesome, nice written and
include almost all vital infos. I would like to see more
posts like this .
willavrooman.hatenablog.com
جمعه 13 مرداد 1396 08:22 ب.ظ
If some one wants expert view about running a blog after that
i advise him/her to pay a quick visit this web site, Keep up the nice job.
BHW
جمعه 1 اردیبهشت 1396 12:41 ق.ظ
I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your
blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
Either way keep up the nice quality writing, it is
rare to see a nice blog like this one these days.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

نویسندگان

نظرسنجی

    لطفا نظرات خود را به ما اعلام کنید





آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :