تبلیغات
mbmohit-Tabriz - تقلبات رایج در نان

mbmohit-Tabriz

زمینی پاک حق همه فرزندان ایران

پنجشنبه 21 اردیبهشت 1391

تقلبات رایج در نان

نویسنده: آ . اصلان پور   

    

 

در کشور ایران به دلیل اعمال سیاست پرداخت یارانه (سوبسید) از طرف دولت برای برخی از فرآورده های غذایی(مثل نان) قیمت نان که غذای اصلی مردم را تشکیل می دهد پایین بوده و کمتر کسی به فکر تقلب در این ماده ی غذایی می افتد. با این وجود گاهی افراد سودجو و متقلب در این ماده ی غذایی هم تقلب می کنند که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

- اضافه کردن نشاسته به آرد: عده ای از متقلبین، مقداری نشاسته ی سیب زمینی و برنج به نان اضافه می کنند و در نتیجه خمیر آب بیشتری آب جذب می کند.

- اضافه کردن آردهای دیگر : مانند آرد جو و ذرت به آرد گندم

- استفاده از آرد های کهنه: در مورد آردهای کهنه که به علت فساد چربی، دارای اسیدیته ی بالایی هستند، متقلبین مقداری کربنات یا بیکربنات سدیم به آرد اضافه می کنند. این مواد اسیدهای حاصل از فساد را خنثی کرده و عیب کهنگی و ماندگی آرد را می پوشانند. لازم به یادآوری است که برخی از این ترکیبات گاهی برای کمک به عمل آمدن خمیر به آن اضافه می شوند.

- اضافه کردن زاج برای سفید کردن سطح نان:  نان های سفید در پاره ای از مناطق دارای طرفداران بیشتری هستند و لذا پاره ای از متقلبین مقداری زاج سفید یا سولفات مس یا براکس به آردهای تیره اضافه می کنند كه این امر ناراحتی های گوارشی را برای مصرف كنندگان به دنبال خواهد آورد .

- اضافه کردن جوش شیرین به منظور ایجاد تخلخل در نان : برخی از متقلبین از جوش شیرین برای ایجاد تخلخل و پوکی در نان و همچنین عمل آوری سریع و فرم پذیری آن استفاده می نمایند; .

استفاده از جوش شیرین در نان باعث بروز مواردی از جمله اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی ، پوکی استخوان ، بیماری های قلب وعروق ، اختلال در فعالیت های آنزیم های گوارش و هضم و جذب، افزایش اسیدیته معده و بیمارهای روده ای می شود .

منبعwww.foodsafety.ir

نظرات() 
cariwittenbrink.wordpress.com
چهارشنبه 18 مرداد 1396 06:12 ب.ظ
Pretty! This was a really wonderful article.
Thanks for supplying these details.
karylupkin.wordpress.com
جمعه 13 مرداد 1396 09:45 ب.ظ
Wow! In the end I got a webpage from where I be able to really take helpful data concerning my study and knowledge.
مریم
چهارشنبه 16 بهمن 1392 12:33 ب.ظ
سلام .مطالبتون خوب بود اگه میشه مطالب بیشتری در مورد تقلبات نان برام بفرستید.ممنون
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

نویسندگان

نظرسنجی

    لطفا نظرات خود را به ما اعلام کنید





آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :